3 design ideas to borrow from the new Le Mill store


3 design ideas to borrow from the new Le Mill store

Architect and interior designer Ashiesh Shah gives us a tour

By ELLE team  November 6th, 2015

The new Le Mill is basically 4,000 sq ft of indulgence. It wears a new look, with beams neatly cutting through the space, curtains covering ceiling to floor, and a bunch of new labels – Balmain, Valentino, Dhruv Kapoor, Miuniku. It’s also introduced a couple of brands via the shop-in-shop concept, like Gem Palace and Bar Palladio. And serious shoppers will be quick to notice Le Salon Privé, a tightly curated private styling studio (with the best picks from the labels) and a personal shopper. We caught up with architect and interior designer Ashiesh Shah, who gave us a quick tour:

Use natural light to your advantage

“When [Le Mill co-founder] Cecilia Morelli Parikh showed me the place, I found it introvert-ish; there wasn’t enough natural light. We had a completely different vision for it. It also helps show the products in a good light.”

Bring the outside in

“The velvet curtains reflect the pasty green of the trees outside. We’ve taken the green, but mixed it with lots of white.”

Know where to stop

“You have to edit, and repurpose. We’ve reupholstered a lot of the furniture from the old store and found a new context for it in this space. But most importantly you need to know where to stop, know how much is enough.”

Le Mill, 1st Floor, Pheroze Building, Above Indigo Deli, Stevens Street, Gateway of India, Colaba, Mumbai. Tel: 022 2204 1925/6/7. Lemillindia.com